خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- پژوهشگران و اندیشمندان علوم اجتماعی آثار بسیاری در مورد ایران نوشتهاند و پیش و پس از انقلاب را از زوایای گوناگون بررسی کردهاند. کتاب «انقلاب اجتماعی: سیاست و دولت رفاه در ایران» نوشته کوان هریس یکی از این آثار است که نویسنده آن با اعتقاد به این که آثاری که درباره ایران نوشته شدهاند عمدتاً از سیاستهای اجتماعی و پیامدهای کلان آنها غافل بودهاند، تکیهگاه کتاب خود را بررسی نظام رفاه ایران قرار داده و از دریچه جامعهشناسی تاریخی به مطالعه تکوین سیاستهای اجتماعی ایران از ابتدای تاریخ معاصر تا به امروز پرداخته است.
حوزه تخصصی کوان هریس توسعه و سیاستهای اجتماعی در کشورهای نیمکره جنوبی جهان است. او در حال حاضر، مدرس جامعهشناسی در دانشگاه کالیفرنیا است. هریس در کتاب «انقلاب اجتماعی: سیاست و دولت رفاه در ایران» پس از مقدمهای که ساختار و روش مطالعه کتاب را تشریح میکند، در فصل اول، تاریخچه تشکیل دولت رفاه در اروپا، نظریات اولیه و متأخر درباره دولت رفاه، دولت رفاه در ایران و کشورهای مختلف و نسبت میان دولت نفتی و دولت رفاه را میکاود.
موضوع فصل دوم، سیاستهای رفاهی پیش از انقلاب است. نویسنده در این فصل، نظام رفاهی ایران و روند شکلگیری آن را به تفصیل و از زوایای مختلف تشریح و تحلیل میکند. فصل سوم کتاب نیز نظام رفاهی در نخستین دهه پس از انقلاب و روند شکلگیری نهادهای رفاهی جدید را بررسی میکند. تمرکز این فصل بر کمیته امداد امام خمینی است.
نویسنده همچنین در فصل چهارم به روند تثبیت اجتماعی انقلاب در روستاهای ایران، شبکه خدمات درمانی اولیه در مناطق روستایی و نقش آن در دگرگونی نظام رفاه ایران میپردازد. او در این فصل با ارائه تحلیلهای آماری و استناد به دادههای مختلف و مصاحبه با مقامات نهادهای رفاهی، پزشکها، بهورزها و مراجعان به خانههای بهداشت در چندین روستا در نقاط مختلف کشور روند بسط نظام رفاه در روستاها را توصیف و تحلیل میکند.
موضوع فصل پنجم، حرکت ایران پس از جنگ به سمت توسعه و نسبت آن با سیاستهای رفاهی و گسترش طبقه متوسط است. نویسنده در این فصل پس از کاوش در ابعاد مختلف روند توسعه در دوره مزبور، نظام رفاهی ایران و سایر کشورها را مقایسه میکند و نظام تأمین اجتماعی و خدمات درمانی ایران و نقش آن در بسط طبقه متوسط را میکاود.